torstaina, helmikuuta 11, 2016

Supernopeat hunaja-kaurasämpylät

Heippa lukijat! Ja heti anteeksi kun olen pitänyt bloggaustaukoa.
No en siis tarkoituksella vaan joulukuu meni kärsiessä järettömistä selkäkivuista joita lähdin vihdoinkin yksityislääkärin kautta selvittämään. Ja syykin selvisi jolle en voi mitään….kipu on läsnä loppuelämän mutta liikunnalla ja mm. kalevalaisella jäsenhoidolla voin pitää sen loitolla.

Joululoman ajan halusinkin ottaa iisisti ja nauttia vain perheeni seurasta, ihan me kolmisteen. Vuoden vaihteessa oli vaikka minkälaisia juhlia, vieraita ja sitten iski flunssa. Töissä hirveä kiire, muutoksia omiinkin työjuttuihin ja nyt viimeisenä ilmeisesti influenssa iski päälle.
Kyllä on koiteltu jaksamista kaksin käsin.

Mutta kun perheelle pitää kuitenkin saada jotain syötävää "aika ajoin" niin ajauduin tekemään supernopeat sämpylät. Kuten Instaan kirjoitinkin niin ei nämä todellakaan ole kauniita mutta maku oli hyvä. Ja moni seuraaja kysyikin reseptiä joten tässä olkaapa hyvä :)

Ja joo, kuvakin on kamala. Mun iPhone vetää viimosiaan, pitäs ehtiä ostaa uusi :)
Supernopeat hunaja-kaurasämpylät
  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl myllysuolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiiva joukkoon. Sekoita nuolijalla.
Lisää joukkoon hunaja, myllysuola, rypsiöljy ja vehnäjauhot. Sekoita jälleen nuolijalla.
Sekoita joukkoon vielä nuolijalla grahamjauhot sekä kaurahiutaleet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Laita kiertoilmauuni lämpiämään noin 185 asteeseen.
Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia liinan alla lämpimässä, esim. mikrossa.

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja nosta isolla kauhalla/salaattilusikalla kekoja pellille. Siis heitä taikinakokkareet pellille :) niitä ei siis tarvii asetella mitenkään. Anna vielä kohota noin 10 minuuttia.

Paista kunnes pinta on saanut kauniisti väriä. Syö heti voin ja maidon kera.

Nämä sämpylät saivat riemuvoiton meillä kotona rapean pinnan vuoksi ja koska sitä pintaa on niin paljon! Näin kuumeisena sain kuitenkin perheelle tuoretta hyvää vaikkakaan en niin kauniita sämpylöitä mutta aina sitä vaan ei jaksa.


Ei kommentteja: