maanantaina, lokakuuta 20, 2014

Perunamuusirieskat -retroilu jatkuu!

Sen se nelisen tuntinen mökillä ulkona puuhatessa teettää....kuumeen :(. Jäinkin tänään kotiin ja nukuin just siihen saakka kun uni maistui. Yö kun tuli pyöriessä.
Yrittäjyys onneksi joustaa tässä. Ei ole pakko mennä toimistolle ja kipeänäkin voi töitä tehdä kotona, kuten tänäänkin.

Päivä palaveerattiin ja ideoitiin Confettiin kaikenlaista ja kun miehet lähti säbätreeneihin, päätin minä paistaa heille perunamuusirieskoja.
Eli siis pottumuusirieskoja ja nämä jos mitkä ovat parasta "jämäruokaa". Viikonloppuna kun tein mökillä pottumuussia niin vähän tarkoituksella tein tuplamäärän jotta sain tehdä rieskoja.

Perunamuusirieskat:
  • noin 3-4 dl perunamuusia
  • 1 dl punaista maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja (ja muutkin käy, esim. hiivaleipä, graham jne.)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • tarvittaessa suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja maista taikinaa. Lisää tarvittaessa suolaa.

Taputtele reippaan kämmenen kokoisiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle ja pistele haarukalla.
Paista kiertoilmauunissa 220 asteessa kunnes pinta on saanu väriä, noin 10-15 minuuttia.

Nauti heti voin ja kylmän maidon kera. Ihan parasta!

Jos teet perunamuussia illalla niin aamupalalla nämä maistuvat ehkä kaikista parhaimmilta :)

1 kommentti:

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Ai että, perunamuusirieskat ovat ihania :)