maanantaina, marraskuuta 04, 2013

Dippisoossit

Halloween tarjoilujen dippeihin toivottiin reseptejä joten niitäpä tässä.

Auradippi on super helppo, purkki ranskankermaa ja purkki kermaviiliä. Perään pussi Aura-murua ja soossi sekaisin. Ei tarvii edes maustaa mitenkään.

Samaten aioli, en nyt lähtenyt itse majoneesia vatkaamaan vaan puoli purkkia Hellmannsia ja 6-8 kynttä valkosipulia puristettuna. Ihan pikkusen suolaa terävöittämään ja maustua kannattaa yön yli.

Itse asiassa tein kaikki soossit edellisenä päivänä, näin maut tasoittuu ja ehtii vielä vähän lisäillä suolaa tai happoja jos tarvis.
Ranch-kastike

  • 2,5 dl Hellmannsin majoneesia 
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1-2 tl Frank's Red Hot kastiketta
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 1 tl Worchestershire-kastiketta
  • pari pyöräytystä myllystä mustapippuria
  • pari pyöräytystä myllystä suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkoviinietikkaa (käytin tavallista kun ei ollut tuota ja toimi)
  • kuohukermaa jos tarvis
Kaikki vaan nätisti kupissa sekaisin ja maista. Lisää tarvittaessa kuohukermaa, kastikkeen ei tule olla tiukkaa vaan vähän majoneesia löysempää.

Southwest chipotle-kastike
  • 2,5 dl Hellmannsin majoneesia
  • 1 dl savuchili-kastiketta tai chipotle-maustetta maun mukaan
  • 1 rkl limen mehua
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • pyöräytys myllystä suolaa
  • 1/2 tl valkoviinietikkaa (käytin tähänkin tavallista)
  • 1 tl sipulijauhetta
  • hyppysellinen sokeria
Sekoita jälleen kaikki kupissa ja maista. Lisää mausteita esim. savuchiliä tai paprikaa, soossi saa olla kivan punertavaa.

Minä tosiaan annoin näiden levätä yön yli, maut oli kohillaan eli korjailuja ei tarvinnut.
Dippisoossit toimi loistavasti cocktailpyöryköiden, vihannestikkujen ja leivän kanssa. Pitäisi useamminkin tehdä ja varsinkin salaatteihin!

Nyt tuli nälkä :)


Ei kommentteja: