perjantaina, syyskuuta 20, 2013

Härkä-nuudeliwok

Meidän perhe rakastaa lihaa ja nyt uuden lähikaupan myötä aikasta monena päivänä sisukka (lue sisäfile) on ollut todella hyvässä tarjouksessa. Ja minähän olen ostanut, renssannut, ostanut ja renssanut :).
Pakkasessa on nyt tulevaa syksyä/alkutalvea varten pihvejä sekä biittejä mm. fondue -ruokiin.
Pahoittelut yllä olevan kuvan laadusta, iPhone + Instagram...ei mene aina kuten Strömsössä. Huomaa muuten kuvassa ravintolakouluun vuonna 1994 ostettu pihviveitsi edelleen pränkissä kunnossa!

Härkä-nuudeliwok

  • naudan sisäfilettä
  • munanuudeleita paketti
  • 2 kourallista pitkiä papuja
  • 2 shalottisipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • purkki vesikastanjaa
  • purkki kookosmaitoa
  • soijakastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • chilimaustetta
  • tummaa Maizenaa
  • sormisuolaa
  • rypsiöljyä
  • voita
Renssaa sisäfile ja käytä tähän häntäpäätä. Leikkaa noin 8 cm:n paksuisia, noin 15-20 cm:n pituisia tankoja ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Freesaa öljyssä suikaloitu shalottisipuli, viipaloitu valkosipuli, valutetut vesikastanjat ja pavut. Kuori samalla porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä ohuita, pitkiä siivuja porkkanoista.
Lisää joukkoon kookosmaito ja mausta suolalla, soijakastikkeella ja chilillä. Lisää joukkoon hieman tummaa Maizenaa jotta soossi paksuuntuu.

Paista kuumalla pannulla öljyssä sekä voissa suolalla ja mustapippurilla maustetut sisukkapötköt. Ota pinnat kiinni ja anna kypsyä kunnes lihasneste pukkaa pintaan.
Laita folion sisään vetäytymään.

Keitä nuudelit suolavedessä al denteksi.

Lisää kasvis-kookosmaitoon porkkanat ja nuudelit. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetki.

Levitä kasvis-nuudeliseos vadille, viipaloi sisukka ja asettele päälle.

Nam! Rouhi päälle mustapippuria ja murustele sormisuolaa.

Tämä on kyllä yksi meidän perheen suosikkiruoka, useimmin kanalla tehtynä. Ja vielä seuraavana päivänä tämä maistuu.

Ei kommentteja: