maanantaina, helmikuuta 11, 2013

Vaniljasydänvohvelit

Näitä vohveleita pitää paistaa yksi satsi joka talvi oikein kylmänä pakkaspäivänä. Nämä nimittäin ovat erittäin tuhteja, yksi vohveli sisältää varmaan "tuhat kaloria" ja riittää mainiosti.

Vaniljasydänvohvelit:
  • 200 g pehmeää voita
  • vajaa desi sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet
  • hyppysellinen suolaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 6 kananmunaa
Vaahdota keskenään pehmeä voi, sokerit ja suola. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Lisää taikinaan samalla sekoittaen vuorotellen täysmaito, kananmunat ja jauhot.

Taikinasta tulee tosi paksua mutta niin saakin olla.

Paista vohveliraudalla rapeiksi.

Näihin vohveleihin et tarvitse enää paistovaiheessa rasvaa. Taikinan rasva riittää.
Meillä jokainen syö vohvelinsa eri tavalla. Minä sokerilla tai hillolla. Pikkumies molemmilla ja isompi mies kermavaahdolla ja hillolla.

Ja tietenkin minä revin sydämet toisistaan ja syön yksitellen, pikkumies leikkaa nätisti veitsellä ja se isoin ahmaisee koko vohvelin samantien. Jokainen tyylillään!

Ei kommentteja: