perjantaina, helmikuuta 24, 2012

Terveisiä Thaimaasta!

Lomailen vielä muutaman päivän Thaimaassa Phuketissa joten pahoitteluni pienestä päivityskatkosta!
Tämä loma on kyllä niin ansaittu ja on antanut voimia tuleviin rutistuksiin töissä :).

Päivät täällä on kuluneet altailla tai meressä uiden, hyvin syöden & juoden sekä ihan vaan perheen kanssa köllötellen. 
Mm. tämä ihana kana-annos vei kielen mennessään! Paistettua riisiä & vihanneksia sekä kananmunaa ja kanaa. Seassa oli myös tuoretta ananasta sekä rusinoita ja vielä cashew-pähkinöitä. Loraus chilisoossia ja eipä jäänyt mitään jäljelle :).
Niin ja kyljessä tietty sateenvarjo ;). 

Tässä siis pieni kurkistus tuleviin matkaraportteihin sekä ravintola-arvioihin. Lupaan myös laittaa hintoja annoksista koska niitä on kyselty.


Upea auringonlasku ensimmäisenä iltanamme hotellin lounge-tilan parvekkeelta kuvattuna.


Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä....no aika tasaseen täällä se +30 joka päivä, joten varmasti paistaa huomennakin ja lomaa jäljellä muutama päivä. Aamusta Raya Diversien retkelle sukeltamaan ja snorklaamaan...jännittää!

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

Amerikkalaiset pannarit vol.2

Veljeni oli viime viikolla visiitillä meillä ja yhtenä iltana toivoi minun paistavan amerikkalaisia pannareita.
Mitäpä sitä ei veljelle kokkaisi :).

Olin meidän muutossa nakannut vanhan pikkulettupannuni roskiin kun oli jo niin kulunut. Yritin pitkään etsiä pikkulettupannua induktioliedelle vaan en löytänyt. Toisaalta minulla ei ollut aiemmin edes kunnon lettupannua joten päädyin Tefalin lettupannuun joka sattui olemaan Cittarissa vielä tarjouksessa. Toki tämäkään ei sovellu induktiolle mutta onneksi minulla on kaasuliesi.
Ja näin jälkeenpäin mietin, että miksi en ole aiemmin paistanut kaasulla lettuja! Aivan superhelppoa ja nopeaa kun lämpötila pysyy koko ajan samana.


Aivan kuten supersuositun New York Cheesecaken reseptiä hain ja testasin vuosia niin sama juttu oli aikanaan näiden pannareiden kanssa. Itsellä kun on se tietty makuvisio miltä niiden kuuluu maistua niin siitä ei pääse irti!

Lettupannulla oli helppo paistaa kolme pannaria kerrallaan, kovin pulleita näistä ei tosin tule näin mutta maku onkin tärkein ja onnistuneitahan näistä tuli.

Amerikkalaiset pannarit:
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl ranskankermaa (se pieni purkki)
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1/5 dl sulatettua voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • vajaa desi sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa

Aiemmin olen vaahdottanut kananmunanvalkuaiset erikseen mutta tällä kertaa sekoitin vain kaikki ainekset keskenään. Mielestäni tuli ihan yhtä kuohkeita kuin ennenkin.
Taikina saa olla aika paksua.

Paista pannukakut molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi. Paistamiseen käytin voita.


Pannareiden kaveriksi olin pilkkonut viinirypäleitä, banaania, tuoreita mansikoita, tuoreita mustikoita ja tuoreita vadelmia.
Eihän nuo tuoreet marjat ole tähän aikaan vuodesta niin maukkaita mutta hyvin upposi meille kaikille.


Pannareiden kaveriksi kuuluu vielä vaahterasiirappi ja paksu vaniljakastike jonka tein luotto-ohjeellani.

Kaikki pannarit meni marjoineen päivineen ja hyvää oli. Nämä sopivat loistavasti esim. sunnuntain brunssille kun on aikaa kokkailla eikä mihinkään kiire.

lauantaina, helmikuuta 11, 2012

Suklaa-kookoskierrepullat

Meillä tykätään peruspullasta. Ja korvapuusteista. Ja laskiaispullista....ja kaikista pullista :).
Nämä suklaiset koookoskierteet tai suklaa-kookospullat (hyvällä pullalla on monta nimeä) ovat miesväen suosikkeja, jo toisessa sukupolvessa!

Äitini bongasi reseptin näihin vuosikymmeniä sitten jostain lehdestä, resepti on tosin käsissäni elänyt ja muokkaantunut mutta aah, niin hyvä!
Ensimmäisen kerran leivoin näitä blogireseptiksi yli viisi vuotta sitten, joten onhan jo aika blogata uudelleen ja muistuttaa näistä herkuista.

Pullataikina:
  • 2,5 dl punaista maitoa
  • vajaa 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 kananmuna
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
Valmista pullataikina, tee siitä mahdollisimman pehmeä säätelemällä jauhojen määrää.
Anna kohota lämpimässä.

Täyte:
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 pussia Taloussuklaarouhetta
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. 
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

Lisää voi-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut jauhot.
Kauli taikina levyksi.
Lapa pinnalle täyte (ilman suklaarouhetta) ja levitä se tasaisesti.
Ripottele pinnalle suklaarouhe.

Kääri rullalle ja leikkaa noin 2 cm levyisiä paloja.
Aseta palat pullavuokiin, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista noin 185 asteessa kunnes pinta saa väriä ja pullat ovat kypsiä.
Nauti heti kylmän maidon kera!

torstaina, helmikuuta 09, 2012

Cheddar-salamipiirakka

Aika monesti iltaa kohden alkaa tekemään mieli jotain hyvää, eikä aina sitä makeaa.
Harvemmin tulee etukäteen mietittyä iltapalapiirakan sisältöä ja onneksi kotoa löytyy aina pohjaan ainekset. Pidän myös jääkaapissa aina jotain hapanmaitotuotetta; piimää, kermaviiliä, ranskankermaa, rahkaa jne. Yleensä meiltä löytyy myös lähes aina jotain leikkelettä, makkaraa tai muuta protskua sekä juustoja aina. Noh, näistähän jo piirakka syntyy!

Tällä kertaa jääkaapissa oli erilaisia cheddarpaloja sekä salamia, jonka olin ostanut sliceina lihatiskiltä. Basilikapuska veteli jo viimeisiään, joten sopi oivasti piirakan sisään.

Tein jälleen piirakan Iittalan suorakaiteen muotoiseen Teema-vuokaan, joten tämä taikina on sopiva siihen.

Pohjataikina:
  • 100 g voita
  • noin 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • purkki kermaviiliä
Sekoita pehmeään voihin jauhot.
Lisää joukkoon kermaviili nopeasti sekoittaen ja anna levätä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
  • salamia kuutioina/pieninä siivuina
  • cheddarjuustoa raasteena (osta kokonaisia paloja ja raasta)
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa maun mukaan
  • 1 banaanisalottisipuli suikaleina
  • 1 kananmuna
  • 1 purkki ranskankermaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä muutama pyöräytys


Sekoita kaikki täytteen aineet.

Painele taikina vuokaan ja lapa päälle täyte.
Paista noin 190 asteessa kunnes piirakan pinta saa väriä ja piirakka alkaa irtoamaan vuoan reunoilta.


En saanut kuvaa kypsästä piirakasta saatikka palasta kun tämä hävisi parempiin suihin saman tien :). Hyvä niin!

Aikanaan kehuin valmiita piirakkataikinoita joita saa pakastealtaasta vaan nykyisin kyllä tulee tehtyä aina itse. Jos vertaa aikaa pakastetaikinan sulattamiseen ja itse tehtävään taikinaan niin eipä siinä paljoa eroa ole. Tehkää siis mieluusti itse!

Nykyään juhlissa menee enemmän suolaisia herkkuja, joten tämä piirakka sopii erittäin hyvin vuoden jokaiseen juhlaan. Vinkki-vinkki...haittaaks se :)

Jään pian talvilomalle ja suuntaan kaukomaille mutta raporttia tulossa sen jälkeen ruoasta ja toivottasti myös ruokakurssista :).