perjantaina, syyskuuta 14, 2012

San Carlo Cicchetti, Lontoo

Hetken hiljaiselon syy on työmatkustelu joka tällä kertaa oli herkullisempaakin herkullisempi. Lähdimme mieheni kanssa Lontooseen Renshaw:n kutsuvieraina The Baking Industry Awards 2012 gaalailtaan jossa palkittiin maan leivonta-alan osaajia. Gaalaillasta juttua myöhemmin mutta halusimme olla Lontoossa jo muutamaa päivää ennen ja tutustua leivontatarvikkeiden tarjontaan sekä tietenkin vierailla päämiehemme tehtaalla Liverpoolissa.

Sunnuntaina lähdimme hotellilta kävelemään Piccadillyä pitkin ja tarkoitus oli syödä kevyt lounas. Mutta, mutta, mutta....tämä ikkuna pysäytti.
San Carlo Cicchetti....italialainen. Näyteikkuna herautti makunystyrät ja ulkopuolella ollut menu sitäkin enemmän. Hintatasokin vaikutti hyvältä joka kyllä hetken mietitytti kun oltiin kuitenkin yhdellä Lontoon ruuhkaisimmalla kadulla. Hhmm?
Meidät otettiin ovella vastaan ja ohjattiin pöytään. Sisustus oli oikein näyttävä, pöydissä tuoreita tomaatteja sekä sitruunoita ja näin jälkeenpäin hoksattiin että niitä olisi itse voinut leikata ja lisätä ruoka-annoksiin. Hauska idea!
Tilasimme, tietenkin, proseccot alkuun. Niin ja tässä vaiheessa tiedoksi että koko Lontoon reissun kuvat on otettu niin Sonyn järkkärillä kuin mini-digillä sekä iPhonella joten kuvien laatu on sitä sun tätä.

No, saimme menut käsiimme ja kas, tarjoilijoita oli jo heti muutama ympärillä. Tarjoilija kysyi olemmeko ravintolassa ensimmäistä kertaa ja toki olimme. Ja sitten se juju paljastui. Ei ne hinnat edullisia olleet koska kyseessä oli italialainen tapas-ravintola! Meille suositeltiin 5-6 annosta jotka jakaisimme.
Ensin hieman mietin vaan ajatus iski heti. LOISTAVAA! Siis miksi meillä Suomessa ei ole tämmöistä?
Italialaista ruokaa tapashenkeen.
Ainakin minä haluaisin aina italialaisessa ravintolassa tilata bruschettaa, tomaattia & mozzarellaa, pastaa, pizzaa, simpukoita jne. Vaan miten niitä kaikkia jaksaa syödä tai kukkaro kestää? Ja tässä se ratkaisu. Kaikkia pienet annokset ja saat juuri sitä mitä mieli tekee tai kuten me, vähän kaikkea :).

Ja niinhän me tilattiin. Bruschettaa, oliiveja & tapenadea, pizzaa, pastaa & simpukoita ja pastaa. Kaikki jaettiin ja annokset oli juurikin oikean kokoisia.
En saanut kuvia muista kuin simpukkapastasta....
...ja pastasta tuoreen parmesaanin kera.
Tämä pasta-annos oli päivän tai viikon spesiaali, pastaa kermasoossissa (alfreddo) ja mies ei juuri ikinä tykkää moisesta mutta tällä kertaa taisimme kaapia lautasen viimeistä soossipisaraa myöten :).
Oijoi, aivan ihania ruokia oli kaikki. Ehkä pasta & simpukka-annoksen olisi voinut maustaa reilummin valkosipulilla ja samaten bruschetta kaipasi valkosipulia sekä tuoretta basilikaa.

Ja pakkohan se oli maistaa vielä jälkiruokaa. Minulle tiramisu on aina se juttu enkä ole koskaan missään italialaisessa ravintolassa jättänyt sitä maistamatta. En tehnyt sitä nytkään.
Yleensä tiramisu on Italian ulkopuolella (ja oli monesti sielläkin) ollut pettymys eikä odotusarvo ollut kovinkaan huikea. Vaan, hups! Väärässsä olin.
Tiramisu oli juuri oikeanlainen. Sopivan kostea, oikeat sormikeksit, mascarponea ja marsalaa tässä versiossa.
Viimeisestä palasta käytiin taistelu. Kuka voitti?
Minä tietenkin :)
Ja vielä espresso-kupin & konjakin kera tuli tämmöiset höttöiset herkut. En ihan päässyt perille taikinasta, ehkä filoa joka oli uppopaistettu ja tomutettu. Ehkä?
Yksi hauska yksityiskohta oli muuten se että näyteikkunaan vaihdettiin koko illan aikana tuoreita raaka-aineita!

Kokonaisuudessaan tämä lounas siis meni aivan dinnerin puolelle ja onneksi syötiin jo puolen päivän aikaan. Lasku "lounaasta" oli noin £75 eli ei todellakaan edullinen mutta ruokien ohella nautimme isot lasit punaviiniä, alkuun siis kuohuvat ja miehelle kahvin kera konjakki.
Siltikin, maksoimme mieluusti koska ruoka oli hyvää ja palvelu oli aivan loistava! Laskin että noin 30 hengen ravintolassa tarjoilijoita oli 10 + siihen päälle hovimestarit & baarihenkilökunta.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ravintolaa jos Lontooseen satut. Yhdelle naiselle riittää helposti 1-2 ruokalajia ja näin myös hintataso jää sopivaksi :).

Massut sopivasti tyytyväisinä jatkoimme Lontooseen tutustumista josta postaan seuraavaksi.

7 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Toivottavasti oli mukava matka. Tiedätkö, että olen asunut Liverpoolissa ja lähiseuduilla yli 6 vuotta, ja pari vuotta mun työmatka kulki tuon Renshaw:n tehtaan ohi, mutten koskaan tiennyt mitä ne valmistavat! Nytpä tiedän :-)

Heleen kirjoitti...

Cicchetti tarkoittaa nimenomaan italiassa tapaksia :). Vaikutti herkulliselta, yleensä ei tosiaan jaksa syödä kuin yhden ruokalajin.

Mikko kirjoitti...

Hieno blogi, mun uusi lemppari. Vuoden verran lueskelin yhdeltä istumalta ja nyt kai täytyy mennä nälkäisenä nukkumaan:)

Riitta kirjoitti...

Loistoidea nämä Italian tapakset, saa kaikkea vähän muttei mitään liikaa. Kermapasta näytti yksinkertaisuudessaan älyttömän herkulliselta.

Terhi kirjoitti...

Jenni, aika hauskaa ja meillä oli kyllä todella kivaa! Nyt tiedät mitä Renshaw:n tehtaalla valmistetaan :).

Heleen, kiitos. Italia ei ole hallussa vaikka niin haluisin. Hyvää oli ja vieläkin tekee mieli mennä ensi viikonloppuna samaan paikkaan syömään :).

Mikko, kiitos! Kokeiles reseptejä niin saat massun täyteen hyvvää :).

Riitta, no on todellakin. Tässä olisi busines-idea tänne meillekin!

Sirkku kirjoitti...

Aiotko kokeilla kotona tuota filotaikinaherkkua - laittaa mielikuvituksen liikkeelle käyttötapoja miettiessä.

Terhi kirjoitti...

Sirkku, kerro miten kävi!
En päässyt ihan perille mistä taikinasta tuon pulleuden ja rapeuden saivat aikaan koska ei ollut ollenkaan rasvainen.
Tosiaankin, monen moisia herkkuja saa aikaan aika simppelisti!