keskiviikkona, tammikuuta 25, 2012

Uusi vuosi 2011

Juhlistimme uutta vuotta 2011 uudessa kodissamme ystäväperheen kera. Mietittiin pitkään menua ja päädyttiin periamerikkalaiseen mättöön :). Alkuun kaikenlaista friteerattua herkkua, toki vähän vihreääkin pitää olla ja sitten pääruoaksi hillittömän kokoiset hampparit...ja vielä jälkkärikin piti saada kehiin mukaan.

Ystäväkokin kanssa tuumailtiin ja suunniteltiin ja käytiin edellisenä päivänä Tammiston Cittarissa shoppaamassa kaikki tarvittava. Päätettiin että kaikki tehdään itse ja mitään purkkikamaa ei käytetä. Olihan loistopäätös koska tuoreista raaka-aineista itse tehden saa niin paljon parempaa!


Alkuun tarjosin kirpeän omenaiset alkudrinkit. Laitoin laseihin väkevät valmiiksi Granny Smith-omppulohkon kera ja tarjoiluhetkellä sitten lisäsin lantringin. 


Meidän plätteriin valittiin paljon frittiherkkuja ja ystäväkokki teki frittitaikinan kaikkiin sopivaksi, oluella ryyditettynä. Olut sopiikin loistavasti frittitaikinoihin, myös vichy käy jos jostain syystä olutta kammoaa.
Isosta makeasta sipulista leikattiin renkaita, aah!


Kokonaiset pitkät chilit saivat sisäänsä aidosta cheddarista ja kermasta & mausteista keitetyn tahnan. Minusta nämä oli jo tulisia mutta miehet tekivät habanero-chileistä omansa ja kyllähän ne muutaman kerran pyyhki otsaansa, hullua hommaa sanon minä :)


Kanan rintafileistä leikasimme ohuita suikaleita jotka esikypsennettiin ja sitten fritattiin. Voitti kymmenen nolla jotkut nugettihässäkät!

Bongasin yhdestä lempiohjelmastani reseptin näihin pekonikuorrukkeisiin jotka meillä valmistui nyt vähän sivutuotteena kun perunankuorista jäi niin paljon perunaa yli.
Teimme ylijäämäperunasta taikinan ja siitä kuorrukkeita jotka fritattiin. Sen jälkeen käärittiin pekoniin ja pieni jalapenon pala sisään antamaan vielä potkua ja vielä toinen frittaus. Olihan hyviä!


Ja jottei kaikki olisi niin fritattua niin olihan meillä tarjolla selleri- ja porkkanatikkuja sekä Aura-dippiä. Yleensä muuten Jenkeissä tarjoillaankin fritattujen herkkujen kyljessä tätä settiä. Toimii! Ja varsinkin jos frittijutuissa on tulisuutta niin tuo Aura-dippi kyllä pelastaa :)


Ja niitä perunankuoria tarjoiltiin jälleen ja jostakin syystä taas unohtui pinnalta se creme fraiche -nokare sekä ruohosipulisilppu! En tajua miten se aina kiireessä unohtuu vaikka antaa just sen oikean säväyksen!


Pöydässä oli myös chilissä ja valkosipulissa pyöriteltyjä jättikatkoja.


Ja niinhän siinä kävi, että pääruoka meiltä jäi syömättä.
Ei tuon frittimätön jälkeen kenelläkään ollut nälkä moneen moneen tuntiin ;). Vähän tätä mietittiin ja siksi aloteltiin ajoissa herkkujen valmistus mutta näin siinä kävi. Vaan kyllähän ne burgerit upposi sunnuntaiaamuna brunssin merkeissä!

Jälkkäriksi olin pilkkonut erilaisia hedelmiä ja kyllähän maistui tuon "aikasta tuhdin" setin jälkeen.
En nyt kerro enempää tästä koska postaan reseptin erikseen. Tätä onkin tullut tehtyä nyt useampaan otteeseen erilaisin versioin, on niin hyvää!


Muutama raketti ammuttiin meidän kadulla mutta keskiyöllä katsoimme sitten parvekkeelta muiden tulituksia. Upeasti meidän olohuoneen parvekkeelta näkyikin koko komeus!


Ja ilotulitusten loimussa kippisteltiin tietenkin Pinkillä!

Oli ihana ilta ja pieni lumisadekin onneksi saatiin sekä pakkanen. On hyvä aloittaa uusi vuosi!

2 kommenttia:

Timppi kirjoitti...

Namskis, tosi maukkailta näyttää teidän fritit! Ite oon kans kauan halunnu tehdä ite sipulirenkaita, ne vaan on niin loistavia! Ja nuo chilit kuulosti mielenkiintoiselta, ei niiden sisällöstä oo laittaa reseptiä..? :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Timppi! Nämä oli kyllä to-osi hyviä.
Laitan ohjetta noihin chileihin piakkoin!