lauantaina, marraskuuta 19, 2011

Valkosipuliset kermapotut

Tuli vajaa viikko paussia bloggaamiseen kun mennyt viikko oli työn puolesta super-kiireinen! SOK otti valikoimaansa Confetin = minun maahantuoman & edustaman vaahtokarkkimassan, joten sen puolesta on töitä riittänyt parisen viikkoa aamusta iltaan mutta myös puolisen vuotta ennen h-hetkeä ;).  Ja toivottavasti kiire tukkupuolella jatkuu uusien edustuksien myötä!

Tukkupuolen kasvun myötä meidän oli pakko pysähtyä. Päätimmekin uudistaa koko yrityksemme toiminnanohjausjärjestelmän joten viikko meni solmitessa sopimuksia kassajärjestelmän, verkkokaupan sekä uuden tilitoimiston kanssa....ja huh mikä homma edessä mutta se tulee kantamaan hedelmää! Tukkuasiakkaat, kohta tilaaminen helpottuu suuresti!

No sitten ruoan pariin. Olen kokkaillut kaikenlaista ja kuvaillut myös mutta aina ne kuvat ei ole niin onnistuneita. Sain viimoisimman järkkärin mukana nivaskan ohjeita vaan enhän minä niitä ehdi opettelemaan.

Tutustuin blogini kautta Liemessä Jenniin jo varmaan vuosia sitten ja nyt Jenni toteutti meille valokuvausta yrityksen tarpeisiin (mm. Vaahtismassapaketin kakku, upea kuva!!) mutta mikä parasta; päätti järjestää ruokakuvauskurssin jonne minä ja kollegani Sanna olemme ilmoittautuneet. Ei malttais vaan odottaa!!

Eli tämä johdantona siihen että nämä talvis aikaan otetut kuvat on tässä vaiheessa mitä on. Minä yritän.


Minun valkosipuliset kermapotut:
  • Rosamunda pottuja
  • valkosipulia
  • 15 %:n ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Varaa noin 2 pottua per ruokailija. Kuori ja viipaloi kunnon kokkiveitsellä potut ohuttakin ohuemmiksi siivuiksi.

Lado vuokaan pottuja, purista kerrokseen 2 valkosipulin kynttä ja rouhi joukkoon suolaa sekä mustapippuria.


Käytä mausteita reippaasti, älä säästele.

Tee kerroksia ja kaada päälle ruokakermaa kunnes potut näkyvät vain pinnalla.


Paista vuoka noin 185 asteessa kiertoilmauunissa kunnes haarukalla kokeillen potut on sen tutun " al dente".

Nauti. Piffin tain kalan kanssa. Tai semmosenaan, eihän se kiellettyä ole jos ei  karppaa :)

Ei kommentteja: