tiistaina, marraskuuta 08, 2011

Banaaninen Royal -suklaakakku

Postilaatikkooni tupsahti muutama viikko sitten näytelähetys joka sisälsi Royal-suklaata sekä yhtä toista namia josta postaan myöhemmin mutta nyt sukelletaan kuninkaalisen suklaan samettisiin syövereihin.
Minua nauratti ja kutkutti kun avasin paketin. Royal on ollut lapsesta saakka yksi lempparisuklaistani, eli sattuipa nappiin!

Isän tuttava toimi aikoinaan Hellaksen (ilmeisesti nykyinen Leaf) tuote-edustajana ja me lapsoset saatiin aina näytetuotteita sekä ylijääneitä promotuotteita kotiin. Mikäs sen ihanampaa pikkuisena kuin penkoa isoa laatikkoa joka oli täynnä herkkuja. Nooh, kyllähän niihin herkkuihin kyllästyi nopeasti..vaikka en Royaliin enkä Tuplaan. Minulle niitä parhaita suklaita, oikeesti vaikka näytteenä nämä sainkin ja sehän tässä hauskaa onkin!

Saamassani paketissa oli isot levyt maito- ja pähkinäsuklaata sekä kolme pienempää tummaa suklaata. Kuten kuvasta näkyy, missä on se maitosuklaalevy? ja kuka avasi tuon tumman suklaan?

Perheen miehet tietenkin. Mies ei varmaan olisi kertonut mutta kun olin viikonloppuna shoppailemassa niin pikkumies soitti että "eihän haittaa kun me isän kanssa vähän maisteltiin?"....juu... Enhän minä kuvia olisi halunnutkaan ottaa kaikista tuotteista:).


Noh, minkäs minä voin. Ne kaksi löytää kotoa kaiken suklaan eli turhaa yrittää piilottaa.

Mietin hetken mitä lopuista suklaista tekisin koska johonkin halusin kokeilla. Minulla oli pari ylikypsää banaania pöydällä joten siitähän se lähti. Päätin tehdä hieman jouluisilla mauilla kahvikakun jossa maistuu banaani ja tummasuklaa.

Banaaninen Royal -suklaakakku:
  • 150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 ylikypsää banaania
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl piparkakkumaustetta
  • 2 pientä sinistä Royal-suklaa levyä rouhittuna
  • 1 prk banaanijogurttia (200 g)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen.
Lisää murskatut banaanit.

Lisää taikinaan jauhot, mausteet, Royal-suklaa sekä banaanijogurtti. Sekoita nopsaan tasaiseksi.

Paistoin kahvikakun Nordic Waren Banaanivuoassa johon tämä taikinamäärä oli juuri passeli. Jouluisuushan tästä on kaukana mutta sopi niin hyvin banaani-teemaan.

Paista noin 185 asteessa kunnes kahvikakku alkaa irrota vuoan reunoilta ja tikulla kokeiltaessa tuntuu kypsältä. Anna kahvikakun levätä vuoassaan noin vartti ja kumoa.

Vinkki! Tällä kertaa vain voitelin kahvikakkuvuoan, en siis jauhottanut ja irtosi upeasti!

Nyt kodissa leijuu ihana tuoksu, pitäisi päästä äkkiä maistamaan kakkua maitolasin kera :).


Tämä kahvikakku muuten on loistava tarjottava esim. viidakkoaiheisissa teemajuhlissa, jätä silloin pois piparkakkumauste.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä kakku vielä parempaa jos tarjoilee vasta seuraavana päivänä?