torstaina, toukokuuta 05, 2011

Vadelma-krustadit

Kevät on täynnä valmistujaisia, rippijuhlia ja hääjuhlia. Puhumattakaan grillikauden avajaisista tai mökkiherkuista!
Minä rakastan suunnitella erilaisia menuja mutta kun tykkään tehdä kaiken itse niin jossain pitää välillä oikaista kun aika ei vaan riitä kaikeen. Tai mökillä ei vaan ole paistomahdollisuutta ja silti haluaa yllättää vieraat. Ja monesti, oikaisu tuottaa erinomaisia herkkuja.

Krustadikuppeihin tutustuin vuosia ja vuosia sitten jonkun pankin cocktail-tilaisuudessa. Meitä yrittäjiä kun houkutellaan aina vaihtamaan "leiriä" niin pitäähän sitä käydä välillä haistelemassa tuulia.
Nämä hauskat, valmiit krustadikupit sopivat niin suolaisille kuin makeille täytteille ja näitä valmiita pohjia löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista.


Vadelma-krustadit:
  • krustadikuppeja paketti
  • pieni tetra vispikermaa
  • pieni tölkki maitorahkaa
  • 120 g vadelmamarmeladia
  • tarvittaessa sokeria
  • koristeluun tuoreita vadelmia
Vaahdota vispikerma ja sekoita se maitorahkaan sekä vadelmamarmeladiin. Jos maku on mielestäsi liian hapan, lisää sokeria.

Asettele krustadikupit tarjoilualustalle ja pursota isolla tähtityllalla täytettä kuppeihin.
Aseta tuore vadelma koristeeksi.

Tarjoile krustadit heti sillä ne vettyvät täytteestä nopeasti.

Vinkki! Käytä makeissa krustadeissa marjoja tai hedelmiä makusi mukaan ja vaihda marmeladi siihen sopivaksi.
Nämä sopivat myös loistavasti esim. mökille kun mitään ei tarvitse paistaa ja täytteenkin voi tehdä jo kotona valmiiksi!

Meillä häästudiossa nämä vadelma-krustadit hävisivät nopsaan parempiin suihin :).

1 kommentti:

Katarina kirjoitti...

Kauniita!