torstaina, tammikuuta 20, 2011

Helpot kanawrapit

Nämä ihanan herkulliset ja helpot kanawrapit ovat minun suosikkejani niin keiton kera, pikkusuolaisena iltapalana kuin myös juhlissa suolapalana.

Valmistat nämä herkut nopeasti kun olet esivalmistellut muutaman jutun! Itse pidän aina jääkaapissa itse maustamaani majoneesia , jääkaapistani löytyy myös aina paistettua & maustettua broilerin filettä, koska sitä voi tuupata niin moneen paikkaan siivuna, palana, kuutiona jne.

Tässä ensin vinkit raaka-aineisiin, joita on hyvä löytyä omasta jääkaapista.

Valkosipulimajoneesi:
Minä rakastan vain ja ainoastaan Hellman's:n majoneesia. Rakkaussuhteemme syntyi jo noin kymmenen vuotta sitten eikä se ole laantunut. Harmi vaan, että Suomesta ei normikokoista purkkia löydy peruskaupoista vaan tarjolla on hyvin varustelluista marketeista ns. pursotettavaa pulloa tai tukusta aivan järjettömän kokoista purkkia.
Itse olen tuonut rapakon takaa omani tai ostanut marketeista tuon pursotettavan ja siirtänyt sen omaan purkkiini.
Miten vaan toimit tai jos teet oman niin purista purkkiin valkosipulin kynsiä. Minulla menee noin 3-4 dl purkkiin kokonainen valkosipuli, jos ei välillä enemmänkin :) mutta vähemmälläkin pärjää. Sekoita hyvin ja anna purkin tekeytyä ainakin vuorokausi jääkaapissa.
Olen testannut jos jonkinlaisia valmiita aioleja mutta tähän mennnessä mikään ei ole voittanut tätä itse tuunaamaani tai jopa alusta asti itse tehtyä. Kannattaa siis nähdä se pieni vaiva!
Broikun paisto:
  • broikun fileitä
  • oliiviöljyä
  • nestettä; vesi, siideri, vichy tms.
  • mausteita
Ota kuumassa oliiviöljyssä broikun fileisiin väri pintaan.
Mausta broikun pinta esim. grillimausteella (minä vaan tykkään!) tai aromisuolalla tai ihan vaan suolalla, käännä ja mausta myös toinen puoli. Tässä oma maku on tärkein!
Lisää neste ja kypsennä fileitä miedolla lämmöllä kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Ja huom! kun käytät nestettä fileiden kypsentämiseen niin fileistä tulee ihanan pulleita ja mehukkaita. Fileistä saa myös leikattua terävällä lihaveitsellä ohutta ohuempiakin siivuja.
Wrappien täyte:
  • isoja tortillalettuja
  • valkosipulimajoneesia
  • broikun fileen ohuen ohuita siivuja
  • jäävuorisalaattia
  • tomaatin siivuja
  • punasipulin siivuja
Voitele tortillaletun pinta oman maun mukaan valkosipulimajoneesilla. Minä levitän ihan runsaalla kädellä, koska kosteutta pitää olla!
Levitä päälle jäävuorisalaattia, ohuen ohueksi viipaloitua broikun filettä, tomaatin siivuja sekä punasipulin siivuja.
Käännä vasemman ja oikeanpuoleiset sivut täytteen päälle ja kääri rullalle. Leikkaa puoliksi vinottain ja aseta saumakohta lautaselle alaspäin. Kylkeen vihersalaattia tai nauti sellaisenaan!
Vinkki! Nämä kanawrapit voit valmistaa jo esim. edellisenä päivänä juhlista mutta muista nostaa hieman tekeytymään huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Googlettelin kanawappeja ja löysin tieni tänne. Huomiseksi lätkäpelipurtavaksi ajattelin wrappeja tehdä, mun uusi suosikkimuoto tortillalättyjen syömiseen :)

Terhi kirjoitti...

Hei Luumukka! Toivottavasti maistuivat, nämä on meillä kestosuosikkeja. Pienemmiksi paloiksi leikattuina menevät myös kevään juhlien suolapaloina :)