perjantaina, tammikuuta 01, 2010

Juusto-salamivoileipäkakku

Uudeksi vuodeksi halusin tehdä voileipäkakun ja tällä kertaa valitsin mauksi salamin. Ihanan suolaista! Alunperin toisen täytteen piti olla Aura-painotteinen mutta loppumetreillä jäin miettimään, että voikkarista saattaapi tulla liiankin suolainen jos ropsautan kasvistäytteen sekaan vielä Aura-murua. Aura-muru sai tällä kertaa väistyä ja tilalle shoppasin emmental-raastetta.



Juusto-salamivoileipäkakku
  • vaaleaa ja tummaa vuokaleipää noin 8 siivua per laatu
Salamitäyte:
  • noin 200g salamipötköstä pieneksi kuutioksi pilkottuna (muista ottaa kuori pois!)
  • noin 100 g Philadelphia mustapippuri-kevätsipuli tuorejuustoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • pari pyöräystä mustapippuri- ja suolamyllystä
Juusto-kasvistäyte:
  • 1/2 sipuli pieneksi kuutioksi pilkottuna
  • ruohosipulisilppua kourallinen
  • 1/2 keltainen paprika pieneksi kuutioksi pilkottuna
  • kolme kourallista punaista emmental-juustoraastetta
  • noin 100 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
  • noin 1 dl kuohukermaa
Kostutukseen:
  • noin 3 dl kuumaa vettä johon sekoitettu häränliha-fondia
Kuorrute:
  • vajaa purkki ranskankermaa
  • noin 100g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
  • 2 rkl Hellmann's majoneesia
  • kaksi kierrosta suolamyllystä
  • sitruunanlohkon mehu (noin 1 rkl)
Koristeluun:
  • voileipäkakun reunoille emmental-raastetta
  • salaatinlehtiä
  • salamia
  • paprikaa eri sävyissä
  • juustoa
Sekoita molemmat täytteet eri kulhoissa. Juusto-kasvistäytteessä lisää kuohukermaa tarpeen mukaan, jotta täytteestä tulee sopivan notkeaa levittämiseen.
Vuoraa perinteinen leipävuoka kelmulla.
Leikkaa vuokaleivistä reunat pois.
Aseta vuoan pohjalle vaaleaa vuokaleipää ja kostuta kevyesti.
Lisää puolet salamitäytteestä.
Lisää päälle tumma vuokaleipä, kostuta kevyesti ja lisää juusto-kasvistäyte.
Lisää päälle tumma vuokaleipä, kostuta kevyesti ja lisää päälle loput salamitäytteestä.
Lisää pinnalle vaalea vuokaleipä ja kostuta kevyesti.
Anna tekeytyä kylmässä vähintään yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä voileipäkakun ympärille. Ripottele reunoille emmental-raastetta.
Koristele oman maun mukaan salaatinlehdillä, salamilla ja paprikasta sekä juustosta otetuilla tähdillä.

1 kommentti:

ekku kirjoitti...

Namilta kuulostaa.Juu ois kyllä tullu hieman suolainen jos auraa oisit laittanut.Hyvä valinta näin.Se suolasuus vaan voimistuu mitä enempi on kaapissa.Joskus tehny sellasen virheen ite kans.Samoin joskus laitoin liian vahvaa lihalientä ku aattelin et hyvää se on kun tykkään :) No suolasta tuli..