perjantaina, lokakuuta 02, 2009

Vaahterasiirappinen omenapiirakka

Kanadan vuosilta on jäänyt rakkaus vaahterasiirappiin ja aika ahkerasti käytänkin sitä niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin.
Nyt kun omppusato on vielä parhaimmillaan, halusin kokeilla korvata sokeria leivonnassa vaahterasiirapilla ja hyvin toimii!
Kannattaa muistaa valita kaupan hyllyltä aitoa vaahterasiirappia eli ainesosana on vain vaahterasiirappi, ei muuta.


Taikina:
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl margariinia pullosta
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl kermaviiliä/ranskankermaa
Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa nuolijan avulla nopeasti sekaisin.
Täyte:
  • 1/2 kananmuna kevyesti vatkattuna
  • 1/2 purkkia omena-kanelirahkaa
  • 0,25 dl vaahterasiirappia
  • omenanlohkoja
  • kanelia
  • vaniljasokeria
Sekoita kevyesti vaahdotettu kananmuna, omena-kanelirahka ja vaahterasiirappi keskenään.
Voitele piirakkavuoka pullomargariinilla.
Kaada vuokaan taikina ja levitä sen päälle nuolijalla täyte. Asettele täytteen pinnalle omenanlohkot ja ripottele vielä kanelia ja vaniljasokeria omenalohkojen päälle maun mukaan.
Paista noin 190 asteessa kauniin ruskeaksi.
Tarjoile omenapiirakka lämpöisenä vaniljajäätekö kera ja lorauta vielä hieman vaahterasiirappia pinnalle.
Minä suuntaan huomenna aamulla messuille, joten edessä on työntäytteinen viikonloppu leivonnan uusien tuulien parissa! Ja varmasti reissun kruunaa lauantai-ilta hyvän ruoan merkeissä jossakin tunnelmallisessa ravintolassa, laatuaikaa....heipparallaa!!

1 kommentti:

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Hyvää oli! :)