sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Koristellut konvehdit


Nyt on konvehdit koristeltu, se kesti hieman kauemmin kuin mitä suunnittelin...
Mieheni palasi tänään työmatkaltaan ja viikonloppuun on kuulunut niin Joulupuotimme avajaisia kuin vieraiden kestitystä :).

Illan tunteina kuitenkin halusin vielä koristella konvehtini ja tässä siitä tulos!


Täytekonvehdit onnistuivat loistavasti! Ainoastaan tuo taainmainen konvehti ei saanut marmoripintaa mutta teinkin sen eri tekniikalla kuin mitä pitäisi...ei siis aina pitäisi yrittää säveltää vaan luottaa ohjeisiin :).
Marmelaadi konvehdin keskellä oli loistava makuyhdistelmä!


Valikoimissamme olevilla tomuväreillä voi valmistajan mukaan myös värjätä sulaa valkoista suklaata, koska ne eivät sisällä vettä. Halusin tietenkin kokeilla miten kristallipulvereilla värjäys onnistuu ja hyvin se toimi muttei sitä kimallusta suklaaseen saa. Suosittelen kokeilemaan tomuvärejä suklaan värjäykseen, niitähän löytyykin Confetista useissa sävyissä!

Koristelussa kokeilin ihan sulaa suklaata eri sävyissä pursotettuna valmiin konvehdin pinnalle, ripottelin vielä pieniä hopeisia sokerihelmiä sekä yhden konvehdin pinnalle vedin tomupensselillä ihanan bordeauxin punaista kristallipulveria.

Kuten jo aiemmin totesin, tämä oli hauskaa ja uusi setti konvehteja on jo työn alla!

P.s. Sain muuten tuliaisiksi mieheltä 12 pulloa espanjalaista Riojan punaviiniä sekä Cavaa....ihanaa, viinikaappimme täydentyi!

torstaina, lokakuuta 25, 2007

Suklaakonvehdit ja suklaan värjääminen

Saimme Confettiin myyntiin ihania makeis- ja konvehtitarvikkeita ja moni asiakkaani onkin kysellyt miten sitä suklaata sulatetaan ja värjätään. Myös vinkkejä erilaisiin makeisiin sekä konvehteihin on kyselty ja tässä illan luppoaikana päätin tehdä muutamia konvehteja.

Halusin testata suklaavärejä ennen niiden myyntiin laittamista, että osaan kertoa asiakkailleni kuinka ne toimivat ja käyttäytyvät. Suklaatahan ei kannata värjätä perinteisillä väreillä, jotka sisältävät vettä, koska vesi jähmettää ja pilaa suklaan!
Confetissa myynnissä olevat värjätyt kaakaovoita sisältävät värit ovat loistavia valkoisen suklaan värjäämiseen.

Päätin myös samalla testata kuinka Wiltonin annostelupullot toimivat sulatuksessa ja yllätyin niiden siisteydestä ja helppoudesta! Pilkoin pulloon suklaata ja sulatin mikroaaltouunissa (ilman kantta ja korkkia) sulatusteholla.

Toki suklaata voi sulattaa toisinkin mutta tämä oli niin helppoa, siistä ja nopeaa, että näin sulatan jatkossakin!


Sulatuksen välillä kannattaa ottaa pullo käteen mikroaaltouunista ja painella ulkopuolelta niin suklaamassa sekoittuu ja varmasti viimeisetkin palat sulavat kunnolla.
Vinkkinä vielä, että pulloa ei kannata pestä vaan laittaa se jääkaapiin, jossa suklaa jähmettyy. Sen jälkeen pulloa rutistelemalla suklaa irtoa pullon seinämistä! Sen jälkeen pesu on paljon helpompaa.


Pursotin sulaa suklaata Wiltonin isoihin sydänmuotteihin noin puoleen väliin, koska halusin lisätä täytteitä konvehteihin. Näiden muottien kolot ovat juuri sopivan syviä täytekonvehteiden valmistamiseen.
Tässä vaiheessa kannattaa kopauttaa muottia reippaasti pöydän pintaa vasten niin ilmakuplat rikkoutuvat.

Osaan ripottelin Marianne crushia keskelle ja toisiin asetin marmeladisydämet (muutama Marianne-murukin "lensi" sydämien joukkoon mutta ne nappasin ennen täyttöä pois).
Ajatus makeasta marmeladisesta sydämestä suklaisen sydämen sisällä tuntui niin houkuttelevalta, että oli pakko kokeilla.
Tässä välillä myös reipas kopautus ilmakuplien hävittämiseksi.


Täytetyt konvehdit muuten ovat loistavia lahjaideoita Ystävänpäivään tai vaikka Äitienpäiväksi ja puhumattakaan häämakeisista!


Täytteiden laiton jälkeen pursotin muotit täyteen suklaata. Ja vielä kerran kannattaa kopauttaa viimoisetkin ilmakuplat pois!

Kaapista löytyi valkosuklaan muruja (muistelin, että piti olla levyllinen mutta minne lie kadonnut!) ja värjäsin niitä suklaaväreillä. Valitsin kokeiluun vaaleanpunaisen, koska se sopi tähän sydänteemaan.
Suklaaväreillä ei kannata yrittää värjätä kirkkaita sävyjä vaan pitäytyä pehmeissä ehkä jopa pastellimaisissa sävyissa, koska ne sopivat suklaakonvehtiin paremmin kuin liian kovat sävyt. Pehmeän sävyinen konvehti näyttää houkuttelevammalta maistaa!

Sulatin mikroaaltouunissa sekä väripulloa (vaati aika pitkän sulatusajan sulatusteholla) sekä valkosuklaan. Väripullot ovat kyllä käteviä, koska niissä voi aina uudestaan sulattaa värin eikä niitä tarvitse säilyttää kylmässä.
Muista avata korkki sulatuksen ajaksi!


Muutamia tippoja suklaaseen.......

....ja sekoitus lusikalla!
Vinkkinä tässä vaiheessa, että jos haluat tehdä marmoripintaisia suklaita niin yhdistä valkoista ja värjättyä suklaamassaa keskenään ja sekoita muutamin vedoin. Tässä näyttää siis vähän samalta mutta halusin nyt kuitenkin valmistaa vaaleanpunaisia konvehteja.


Väri imeytyi suklaaseen erittäin helposti mutta kannattaa sekoittaa kunnolla, koska huomasin, että todella helposti suklaaseen jää kohtia joissa väriä ei ole. Minunkin olisi pitänyt sekoittaa vielä paremmin!

Tässä valmiit konvehdit lähdössä kylmään. Yksi kolo jäi tyhjäksi kun suklaa loppui kesken .
Nämä vaaleanpunaiset suklaasydämet saivat vielä sisälleen muhkean suklaarusinan!

Huomenna nähdään millaisia suklaat olivat ja jos vielä vaikka koristelisinkin konvehdit.

Tämä oli kyllä hauskaa puuhaa ja näitähän voi etukäteen valmistaa vaikka Joulun herkkulahjoiksi!

keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Nopea suklainen lakka-rahkapiirakka


Tämä on yksi minun "kiireisen yrittäjä-äidin" lempipiirakoista, koska tämän valmistaminen käy tosi nopsaan ja on todella herkullista!
---------------------------------------------------------------------------
Nopea suklainen lakka-rahkapiirakka
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 125 grammaa sulatetettua voita tai reipas 1 dl pullomargariinia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa/piimää/kermaviiliä (mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään)
Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat aineet ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi/pullomargariini sekä kananmuna ja maito. Nämä siis saa periaatteessa kaikki tuupata kerralla kulhoon ja vaikka nuolijalla hämmentää sekaisin!
Täyte:
  • lakkoja oman maun mukaan
  • suklaarouhetta myös oman maun mukaan
  • 1 kananmuna
  • 1 purkki vaniljaista rahkaa/tavallista rahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
Sekoita keskenään kananmuna, rahka ja vaniljasokeri.
Täytettä voi vaihdella ja käyttää erilaisia marjoja sekä vaikka valkosuklaata tai tehdä piirakan omenanlohkoista ja maustaa sitruunamehulla. Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä!
Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan. Ei tarvitse sen kummemmin nostella reunoille vaan ihan levitys nuolijalla riittää.
Ripottele taikinan pinnalle lakat sekä suklaarouhe ja kaada pinnalle kananmuna-rahkaseos.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakun pinta alkaa saada väriä.
----------------------------------------------------------------------------
Tämä on niin ihanan helppo ja todella maistuva! Itse vaihtelen tähän aina marjoja sekä hedelmiä ja maustan milloin mitenkin; käytän välillä kanelia ja välillä kardemummaa! Ja aina maistuu vieraillle :)
Vähän lämpöisenä tämä on parasta!

sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Hedelmäistä kanasalaattia ja parmesaanileipäsiä

Hyvä ystäväni vieraili luonani menneellä viikolla ja istuimme pitkään iltaa nauttien kanasalaatista, parmesaan-leipäsistä sekä tietenkin hyvästä viinistä ja "paransimme maailmaa".

Ystäväni pitää myös hyvästä ruoasta ja on aina ihanaa miettiä mitä uudenlaista tarjottavaa sitä keksisi. Ostan lähes kaikki ruokalehdet sekä naisten "kotilehdet" ja leikkelen niistä parhaat reseptit ja sitä pinoa selailin ja löysin ihanan kanasalaatin ohjeen sekä leipästen ohjeen. Harvoin teen täysin ohjeen mukaan, koska aina ei oikeita aineksia ole ja niin nytkin sävelsin ohjeita itselle sopiviksi.

---------------------------------------------------------------------------

Hedelmäinen kanasalaatti ja punaviinisiirappi
  • 2 paistettua broikun rintafilettä
  • suolaa, mustapippuria, cayannea hieman, grillausmaustetta
  • romaine-salaattia
  • jääsalaattia
  • 3 kypsää tummaa luumua
  • 1 kypsä päärynä
  • pinjansiemeniä
  • Aura-juustoa

Kastike:

  • 1 dl vaaleaa siirappia

  • 1/2 dl punaviiniä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 2 tl sitruunamehua

Ota broikun fileisiin väri pannulla. Ripottele pintaan haluamasi mausteet. Kaada pannulle jotain nestettä (vichy/hedelmämehu/siideri) ja anna broikkujen kypsyä nesteessä kypsiksi.

Paistan aina salaattiin tai leivän väliin tulevat broikut näin, koska broikku imee tuon nesteen ja lihasta tulee suussa sulavan pehmeää. Ei sellaista kengänpohjaa mitä pelkästään jos paistaisi pannulla. Ja filettä on ihanan pehmeä leikata.

Puolita luumut, poista kivet ja siivuta kauniiksi viipaleiksi.
Kuori päärynä, poista siemenet ja viipaloi pitkittäin pitkiksi viipaleiksi.

Pese ja kuivaa salaatit. Revi salaatit tarjoilulautasille.
Asettele salaattipedin päälle luumu- ja päärynäviipaleet.

Viipaloi hyvällä lihaveitsellä broikun fileet ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne salaatin päälle.

Ripottele pinnalle pinjansiemeniä sekä murustele Aura-juustoa.

Sekoita kastikkeeseen kaikki ainekset keskenään ja lorauta salaatin päälle.

Parmeaanileipäset

  • 4 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 200 g parmesaaniraastetta (voi käyttää myös muitakin juustoja!)
  • vajaa desi pullomargariinia
  • noin 7-9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja parmesaaniraaste.

Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja lisää lopuksi pullomargariini. En anna tarkkaa määrää jauhoille koska se vaihtelee. Kun taikina alkaa irtoamaan käsistä mutta on pehmeää, se on valmista.

Kohota taikinaa lämpimässä liinan alla noin puolisen tuntia.

Kauli taikina noin 2 cm levyksi ja ota kivalla piparimuotilla leipäsiä. Minä käytin tulevan Halloweenin innoittamana Wiltonin kurpitsamuottia, joka on leipoessa kyllä kätevä tuon "tarttumapinnan" vuoksi. Ei lipeä taikinaisista käsistä. Ja nämä muotit ovat sopivan isoja myös sämpylöiden valmistamiseen.

Kohota vielä leipäsiä noin 20 minuuttia.


Paista uunissa noin 220 asteessa kymmenisen minuuttia.

---------------------------------------------------------------------------

Leipäset olivat tosi ihanan pehmeitä ja sopivat kuin nenä päähän kanasalaatin kanssa. Vielä seuraavanakin päivänä leipäset maistuivat!

Juomana meille maistui austraalialainen Lindemansin hanapunkku...ja sitähän menikin :)

torstaina, lokakuuta 18, 2007

Suklainen puolukkatäytekakku

Vieraakseni saapui tänään pitkäaikainen yhteistyökumppanini ja olin luvannut leipoa hänelle kermakakun. "Vaatimus" oli, että kermaa ei voi olla liikaa.
Kakun paistoin ja täytin jo edellisenä iltana mutta seitsemältä aamulla heräsin koristelemaan kakun.

----------------------------------------------------------------------------
Suklainen puolukkatäytekakku

Pohja:

  • kolmen kananmunan kakkupohja

Täyte:

  • vispikermaa
  • puolukoita
  • valko- ja tummasuklaarouhetta
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • kostutukseen vadelma-limsaa

Pinnalle:

  • puolukoita
  • valko- ja tummasuklaarouhetta

Vatkasin vispikerman vaahdoksi ja sekoitin puoleen annokseen sokrut sekä puolukat ja puoleet sokrut sekä suklaat.

Kostutin alimmaisen kakkupohjan vadelmalimulla ja kauhoin päälle suklaakermaa. Päälle seuraava pohja, kostutus limulla ja päälle puolukkakermaa. Kostutin vielä myös päällimmäisen kerroksen.

Aamulla sivelin kakun päälle reippaasti vispikermaa, ripottelin jäiset puolukat sekä suklaat nättiin riviin ja pursotin kierretähtityllalla erittäin iisit tähdet. Ei ollut aikaa pursotella sen ihmeempiä ;).

----------------------------------------------------------------------------

Tiesin tuttavani rakastavan Lappia, joten puolukat tulivat siitä mieleeni. Kesän marjoja onkin nyt pakkanen pullollaan, kiitos äitini ja anoppini!

Muutenkin puolukan ja suklaan liitto oli erittäin onnistunut! Vieraani santsasikin kakkua pariinkin otteeseen, joten ilmeisen hyvää oli :)

Kiitos SLY:ni!


Sain ihanan paketin SLY:ltäni tässä menneellä viikolla. Yritin tuossa jo eilen illalla postailla mutta jostain syystä tämä Blogger ei huolinut postaustani, höh...
Pakettini sisälsi ihanat Muumi-muotit, värikkäitä nomparelleja, vaniljasokeria (mistä arvasitkin että käytän aina leivonnassa vaniljasokeria!), pinkkejä servettejä, lime-suklaata sekä ihanat reseptit sitruunamuffareihin sekä lime-pannacottaan.
Pakko kokeilla noita reseptejä pian!!
Kiitos SLY! Sait minut oikein iloiseksi :)

sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Pinaattinen kanapasta


Erittäin hyvä ystäväni valmisti tätä pastaa minulle sekä vaimolleen tässä taannoin kun "joutuivat" erään sisustusohjelman puitteissa evakkoon kotoaan. Minulla oli hyvä sauma "vaatia" loisteliaalta kokilta suussa sulavaa pastaa ja eihän tilaisuutta voi jättää käyttämättä!

Alusta loppuun en seurannut ruoan valmistusta mutta uskon tällä ohjeellani olevan lähellä täydellisyyttä, niin hyvää pastaa tämä on!

---------------------------------------------------------------------------
Pinaattinen kanapasta
  • 3 kpl kanan rintafileitä
  • pussillinen pakastepinaattia
  • 75 grammaa voita
  • noin 4 dl kuohukermaaa
  • 1 pieni punasipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • erittäin hyvä laatuista pastaa vajaa pussillinen

Laita kanan rintafileet paiston kestävään astiaan ja rouhi fileiden pintaan suolaa sekä mustapippuria. Jos tykkäät grillausmausteesta niin ropsaise sekaan! Kaada vielä vichyä tai vettä astiaan ja paista fileet kypsäksi uunissa.

Keitä pasta lähes al denteksi suolatussa vedessä. Lorauta joukkoon hieman oliiiviöljyä ja siivilöi pasta.

Hakkaa punasipuli pieneksi ja freesaa sulassa voissa pinaatti sekä punasipuli. Lisää joukkoon kuohukerma ja keitä kasaan. Kastike saa siis "kutistua" noin puoleen.

Kun broikku on valmista niin anna jäähtyä hetken. Tämän jälkeen leikkaa broikkufile noin 2cm x 2cm paloiksi.

Heitä wokkipannuun kaasulle tai kasariin kuutioidut broikut, siivilöidyt pastat sekä soossi. Lämmitä!

Tällä ohjeella ruokit noin neljä "norminälkäistä" tai kolme erittäin nälkäistä. Normi kasaarissa mahtuu myös sekoittamaan setin kolmelle. Näitä kolmea settiä (paistettu broikku, keitetty pasta ja keitetty soossi) voit siis tehdä ennakkoon ja sitten kaasulla "wokata" annokset vieraillesi. Kiitos vinkistä Lari : )

Kauho annos lautaselle ja raasta pinnalle parmesaania....kunnon läjä :) ja juomaksi kelpaa vain hyvä punkku!

---------------------------------------------------------------------------

Tämä resepti oli loistava ja meillä tätä pastaa tehdään usein!

torstaina, lokakuuta 11, 2007

Lakka-valkosuklaamuffinit


Minulta pyydettiin Kirkkonummen Sanomiin syksyinen, helppo muffiniohje ja hetken mietittyäni päädyin lakan ja valkosuklaan herkulliseen yhdistelmään.

--------------------------------------------------------------------------

Lakka-valkosuklaamuffinit
  • 75 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,25 dl maitoa
  • 1,5 dl lakkoja
  • 1 dl valkosuklaarouhetta

Laita uuni lämpiämään noin 195 asteeseen.
Laita muffinipeltiin paperiset Halloween-muffinivuoat tai mikäli et halua käyttää paperisia muffinivuokia, voitele vuoka hyvin.


Anna voin pehmetä hetken ja vatkaa pehmeä voi sekä sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
Lisää jauhoseosta sekä maitoa hieman kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää vielä joukkoon lakat ja valkosuklaarouhe. Sekoita kevyesti.

Lusikoi taikinaa muffinivuokiin noin 2/3 osan verran, että muffinille jää tilaa kohota.

Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kohoneet ja hieman saaneet väriä pintaan.

Kuohkea mascarpone-kuorrutus:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk mascarpone-juustoa
  • tomusokeria oman maun mukaan
  • hieman maitoa tarvittaessa

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon mascarpone-juusto sekä makeuta halutessasi seos tomusokerilla.
Lisää hieman maitoa mikäli kuorrute jää liian paksuksi.

Sekoita kuorrutus pehmeäksi.

Muffinien kuorruttaminen:

Kuorruta ja koristele muffinit juuri ennen tarjoilua.

Valitse iso tähti-pursotinterä ja täytä pursotinpussi mascarpone-kuorrutteella.
Pursota ulkoreunasta sisäreunaa kohti pyörittäen, jäähtyneen muffinin päälle kuorrutusta.
Koristele kuorrutus vielä oranssilla kakkukimalteella eli glitterillä.

--------------------------------------------------------------------------

Vinkkejä muffinien valmistamiseen:

  • Vuoraa muffinipelti teemaan tai vuodenaikaan sopivilla paperisilla muffinivuoilla, näin muffineista tulee tasakokoisia ja säästyt voitelemiselta.
  • Uusia makuja saat perustaikinaan korvaamalla taikinan raaka-aineita; kokeile maidon sijasta hedelmämehuja tai käytä taikinassa eri marjoja, pähkinärouheita, paloiteltuja makeisia tai vaikka kuivattuja hedelmiä pilkkottuna.
    Uskalla kokeilla rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä!
  • Voit myös täyttää täyttöpursotinterän avulla muffineita paiston jälkeen esimerkiksi hillolla.
  • Erilaisilla pursotettavilla kuorrutteilla kruunaat muffinit ja pinnalle voit ripotella nomparelleja, värillistä sokeria tai ihanan kimmeltävää glitteriä.
  • Lastenjuhlien kestosuosikkeihin kuuluvat muffinit viimeistelet erilaisilla muffinitikuilla, jotka täytyy tietenkin ottaa kotiin mukaan!

lauantaina, lokakuuta 06, 2007

Lapsuuden lakkakakku

Muistan kun lapsuudessani äiti teki lakkakakkua ja siihen kuuluivat ehdottomasti koristeeksi Pihlaja-karkit eli kettu-karkit meidän perheessä.
Kun vanhempani tulivat tänä viikonloppuna vierailulle, päätin nostalgisissa tunnelmissa leipoa perinteisen lakkakakun.

Moni on kysellyt millä ohjeella teen kakkupohjat ja tämä ohje on muokkautunut parhaaksi siihen kirpparilta löytämääni alumiiniseen kakkuvuokaan, jolla paistan aina "peruskakkupohjat".

---------------------------------------------------------------------------

Lapsuuden lakkakakku

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl venhäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri vaahdoksi.

Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut jauhot + leivinjauhe. Sekoita varovasti.

Paista pohja kiertoilmauunissa noin 190 asteessa, voidellussa+jauhotetussa vuoassa, kunnes kakkupohjan reuna näyttää irtoavan vuoasta ja hammastikulla kokeiltaessa tikku jää puhtaaksi.

Täyte ja koristelu:

Leikka kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Kostuta pohja alkoholittomalla siiderillä ja lusikoi lakkahilloa. Omani oli anopin tekemä, kiitokset siitä! Lapa päälle vielä reippaasti vispikermaa.

Jatka näin kaikki kerrokset ja kostuta vielä kakun päällinen. Sivele pinnalle vispikermaa ja pursota haluamasi koristelut. Minä tein ihan super-iisit tähdet isolla tähtityllalla. Täydennä koristelua Fazun Pihlaja-karkeilla ja ripottele vielä pisteeksi i:n päälle oranssia glitteriä.

---------------------------------------------------------------------------

Tämän kakun koristelu on siis todella niin basic kuin olla ja voi mutta meidän perheessä tämmöinen lakkakakku on se "oikea". Mielessä kävi jos jonkinmoiset koristelut mutta päätin tehdä nostalgisen kakun, täynnä kodin tuoksua ja tunnelmaa. Ja hyvää oli :)

Erilainen makaroonilaatikko


Pastanjauhajien makaroonilaatikkokokeiluja lukiessani muistin, että rakas serkkuni kertoi minulle taannoin erittäin mielenkiintoisen reseptin omaan makaroonilaatikkoonsa. Ideana on, että makarooneja ei keitetä. Jäin tätä silloin miettimään ja nyt asia muistui mieleeni, joten päätin kokeilla.

---------------------------------------------------------------------------

Erilainen makaroonilaatikko
  • 2/3 pussia makarooneja
  • noin 400 g paistijauhelihaa
  • noin 6 dl kevyt maitoa
  • 2 kananmunaa
  • punaleimaista emmental-juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • grillausmaustetta
  • himppu chilijauhetta

Laita kiertoilmauuni kuumenemaan noin 190 asteeseen.

Paista jauheliha pannulla ja mausta suolalla, mustapippurilla, grillausmausteella sekä himpulla chilijauhetta. Jauheliha saa olla suolaista, koska makruihin ei lisätä enää suolaa.

Kaada makrut vuoan pohjalle ja lappaa perään jauheliha. Lisää vielä oman maun mukaan emmentalia raastena ja sekoita koko setti.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää ne maitoon. Kaada munamaito vuokaan ja sen pitäisi peittää koko makarooni-jauhelihamössö.

Päälle voit vielä halutessa vuolla muutaman voinokareen tai ripotella juustoraastetta.

Kokeile välillä haarukalla makruja mutta noin 35-40 minuuttia ottaa aikaa kypsyä uunissa.

---------------------------------------------------------------------------

Tämä oli kyllä hyvää. Makrut oli jotenkin erilaisia kun ne sai imeä itseensä munamaitoa, jotenkin pehmeämpiä.

Itsellä eka kerta ei ihan mennyt putkeen, koska laitoin kolme munaa vaikka kaksi olisi riittänyt ja nestettäkin laitoin desin vähemmän. Tähän ohjeeseen olen siis lisännyt/vähentänyt hieman molempia ja varmasti näin laatikko on vieläkin onnistuneempi!

Oman annokseni hunnutin raastetulla parmesaanilla ja juomana maistui pettämätön australialainen Lindemans Shiraz Cabernet. Meidän perheen kestosuosikki :).