maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Pottumuusirieskat

- valmista pottumuusia, mielellään oikeaa eikä pussimuusia
- maitoa
- 1 kananmuna
- juoksevaa margariinia
- vehnäjauhoja
- tarvittaessa suolaa

Pottumuusirieskoihin sopii aivan loistavasti edellisen päivän ylijäänyt muusi tai vaikka pari päivääkin jääkaapissa ollut muusi. Kuvan muusissa on mukana myös porkkanasattumia.


Sekoita muusin joukkoon ensin hieman maitoa että saat taikinasta löysempää. Lisää yksi kananmuna (mikäli muusia on tosi paljon, tarvitaan jo toinen kananmuna) sekä hieman juoksevaa margariinia. Lisää jauhoja siten että taikina on napakan pehmeää muttei liian tiukkaa. Lisää suolaa tarvittaessa. En siis annan tähän ohjeeseen tarkkoja mittoja koska kaikkien raaka-aineiden määrä riippuu muusin määrästä.
Taputtele taikinasta pieniä pyöreitä rieskoja jauhotetuin käsin suoraan leivinpaperilla vuorattuun leivinpeltiin. Pistele haarukalla rieskojen pintaan. Paista kuumassa uunissa, kiertoilma 230 astetta, niin kauan kun pinta alkaa ruskistua.
Nauti heti suoraan uunista voilla siveltynä ja juomana on täydellistä jääkaappikylmä maitolasillinen.

Ei kommentteja: