maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Mojo-kastike lohkopotuille

Bongasin mojo-kastikkeen ohjeen uusimmasta Koti ja Keittiö -lehdestä ja ajattelin kokeilla sitä tämän illan tapas-illallisella lohkopottujen kanssa.
Muuntelin reseptiä hieman koska tuntui siltä, että ohjeen kohdalla täytyy hieman sooloilla...kuten yleensäkin teen :).

- 50 g manteleita (käytin lastuja kun muuta ei ollut) tai kuivuneen vaalean leivän sisusta
- 1 punainen paprika
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tuore chili
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl paprikajauhetta
- tuoreen sitruunan mehua
- 1 dl oliiviöljyä
- myllystä suolaa
- myllystä mustapippuria
- hyppysellinen sokeria

Poista chilistä ja paprikasta siemenet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen mantelit, paprika, chili, valkosipulit, omenaviinietikka, paprikajauhe ja sitruunamehu. Käynnistä masiina ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä norona ja sekoita samaan aikaan. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Laita kylmään tekeytymään.

Minulla ainakin tehosekoitin taitaa vedellä viimeisiään koska ei oikein jaksanut pyörittää täysin sileäksi tahnaa ja tahnasta tuli lämmintä??? eli on aika vaihtaa kone! Mutta eiköhän se jääkaapissa maustu ja ole hyvää illalla pottujen kanssa.

Todella jäin itse hieman miettimään tuota mantelia, sen maku jotenkin puski kastikkeesta läpi. En tiedä onko näin tarkoituskin mutta ensi kerralla kokeilen leivänsisuksesta. Joku mojo-expertti voisi neuvoa tässä? Tämä olikin minulle ihan uusi tuttavuus enkä ole koskaan maistanut joten vaikea mennä sanomaan millaista tämän pitäisi olla. Mutta tulisuutta löytyy!

Ei kommentteja: